Bloggen

Free og flad (Chris Anderson versionen)

Kategori: Indtryk fra verdenen, Sociale medier, USA   |   Skrevet af Anders Stubkjær   |   Ingen kommentarer »
31
Mar '10

Læg din musik på nettet, så folk kan downloade det gratis. Fildeling gør, at du alligevel ikke tjener noget videre. Scor kassen på billetindtægter fra koncerter og på merchandise.

I sommerferien 2009 indspillede jeg mit første album og læste Chris Andersons bog ’Free’, set ud fra en musikers perspektiv.

Chris Anderson har også skrevet ’The Long Tail’ og blogger på bl.a. longtail.com. Det første var en fantastisk oplevelse. Du kan lytte til enkelte af sangene på min Myspace-profil og læse mere på andersstubkjaermusik.dk.  Det næste var interessant, men også en anelse nedslående.

Teorien virker, ifølge Chris Anderson, for voldsomt store navne. Følger du derimod strategien som ukendt sangskriver og musiker (som yours truly), kan du være sikker på at du er ’free’, men til gengæld også økonomisk flad bagefter.

Alle ved, at det er en udfordring at tiltrække folk til koncerter når man ikke er / har et navn. Høje billetpriser er en absurd tanke. Merchandise er ligeså ligegyldigt.

Indrømmet. Jeg er på jagt efter ideer til hvordan jeg med et begrænset budget og et arbejde, der skal passes, kan få min musik ud over rampen.

Og hvordan gør man så det?

Spil lokalt, markedsfør globalt? Teksterne til mine sange er engelske. En mulighed er, at prøve at udbrede kendskabet til min musik via dels lokale koncerter, dels nettet i første omgang, særligt de forskellige sociale medier. En egentlig indtjening vil så primært være ved salg af cd’er til koncerter og sekundært ved salg på nettet. Eller skal jeg bare sige det hele er gratis?

Jeg har ikke løsningen endnu, men arbejder videre på sagen.

Kender du til interessante links, der diskuterer / handler om musikeres erfaringer med pr, så er jeg meget interesseret i at høre mere? Hvad synes du selv om Chris Andersons bog ’Free’?

Skriv en kommentar

Om denne blog

Anders

Navn: Anders Stubkjær
Alder: 46 år
Uddannelse: Cand. mag. i Engelsk, Internationale og Mellemøststudier fra Aalborg Universitet. Master of Arts i International Studies, University of Sheffield.
Arbejde: Lektor i engelsk og samfundsfag på Sønderborg Statsskole (STX og HF). Ansvarlig for skolens eksterne kommunikation.


Seneste videoer

Om i-bogen 'New York City - Stories, Structures, Society'
Aalborg University Shakespeare Company - teaser

Vis alle videoer

Kategorier