Bloggen

Kørekort i sociale medier

Kategori: Sociale medier, Undervisning STX / HF   |   Skrevet af Anders Stubkjær   |   4 kommentarer »
5
Apr '10

Et af de hotte emner i gymnasieverdenen er de sociale medier. Facebook, Twitter, weblogs, podcast, wikipedia, osv. De er populære hos eleverne, og flere lærere står med ønsket om at bruge de sociale medier i undervisningen. Men hvordan skal man gribe det an?

Abelone Glahn er journalist og ekspert i sociale medier og praksisfællesskaber. Hun har, blandt meget andet, skrevet bogen ‘Dit Virtuelle Håndtryk’, som var en af de ting, der gjorde mig interesseret i sociale medier og fik mig til at fordybe mig mere i emnet.

Sammen med Abelone har jeg i oktober 2009, dvs. netop nu,  skrevet en artikel i Gymnasieskolen (gymnasielærerforeningens blad), hvor vi siger, at gymnasielærere bør tage et kørekort i sociale medier.

Overvejer du som underviser nogensiden spørgsmål som f.eks. hvor meget skal jeg vide, før jeg kan begynde at bruge sociale medier? Hvordan kan sociale medier så inddrages i undervisningen?

Så prøv at læse vores artikel, der hedder ‘Gymnasielærere bør tage kørekort i sociale medier – ellers kan de ikke lære at anvende de sociale medier kritisk’. Der uddyber vi hvordan et kørekort kunne skrues sammen.

Onsdag d. 4. november 2009 holder vi sammen oplæg om emnet på Uddannelsesforum i Odense.

4 kommentarer til “Kørekort i sociale medier”

 1. anders
  05/04/2010 kl. 15:47

  Du kan finde vores power point fremvisning på konferencens hjemmeside:

  http://uddannelsesforum2009.emu.dk/konferenceprogram/praesentationer/index.html

  Du skal scrolle lidt ned for at finde vores navne (Abelone Glahn og Anders Stubkjær)

 2. anders
  05/04/2010 kl. 15:48

  I november 2009 udgaven af Magasinet Systimes, er jeg blevet interviewet om Abelone Glahns og mine ideer om et kørekort i sociale medier.

  Du kan læse artiklen på Magasinets Systimes hjemmeside:
  http://magasin.systime.dk/2009/10/k%C3%B8rekort-til-sociale-medier/

Skriv en kommentar

Om denne blog

Anders

Navn: Anders Stubkjær
Alder: 46 år
Uddannelse: Cand. mag. i Engelsk, Internationale og Mellemøststudier fra Aalborg Universitet. Master of Arts i International Studies, University of Sheffield.
Arbejde: Lektor i engelsk og samfundsfag på Sønderborg Statsskole (STX og HF). Ansvarlig for skolens eksterne kommunikation.


Seneste videoer

Om i-bogen 'New York City - Stories, Structures, Society'
Aalborg University Shakespeare Company - teaser

Vis alle videoer

Kategorier