Bloggen

Løs konflikter i den sammenbragte familie

Kategori: Sammenbragte familier   |   Skrevet af Anders Stubkjær   |   Ingen kommentarer »
5
Apr '10

En sammenbragt familie / stedfamilie er ofte et konfliktfyldt område. Tag to mennesker samt et barn fra et tidligere forhold, og få dem til at leve sammen som en familie. Det giver udfordringer, der nemt kan blive til forskellige typer af konflikter.

Nethe Plenge har begået bogen ‘Hånd om konflikten – fra sammenstød til løsning’, som jeg faldt over forleden. Som stedfar og som del af en sammenbragt familie / stedfamilie synes jeg, at er bogen interessant.

Du får i let sprog serveret en forklaring på hvad en konflikt er, du får praktiske ideer til hvordan du håndterer konflikterne når du står i dem, og ideer til hvordan du øver dig i at undgå dem.

Mens jeg læste den, var min tanke flere gange ‘det vidste jeg jo godt’, men alligevel er der mange små fif og ideer, der er virkelig gode at få repeteret.

Særligt til de sammenbragte familier, stedforældre og andre interesserede: Læs bogen inden den næste konflikt!

Endnu bedre kan du forslå din partner, at I læser den sammen, og I derigennem bliver (lidt) bedre til at håndtere konflikter. Der er såkaldte værktøjer, som du kan arbejde videre med på forlaget hjemmeside (scroll lidt ned på siden).

Bogen er udgivet af Børsen Mikro, en del af Børsens Forlag, der fokuserer på at skrive bøger til bl.a. freelancere og mikrovirksomheder. Det betyder, at den er relativt kort (131 sider), overskueligt format, letlæselig og meget praksisorienterede.

Skriv en kommentar

Om denne blog

Anders

Navn: Anders Stubkjær
Alder: 46 år
Uddannelse: Cand. mag. i Engelsk, Internationale og Mellemøststudier fra Aalborg Universitet. Master of Arts i International Studies, University of Sheffield.
Arbejde: Lektor i engelsk og samfundsfag på Sønderborg Statsskole (STX og HF). Ansvarlig for skolens eksterne kommunikation.


Seneste videoer

Om i-bogen 'New York City - Stories, Structures, Society'
Aalborg University Shakespeare Company - teaser

Vis alle videoer

Kategorier