Bloggen

Aalborg University Shakespeare Company – still going strong

Kategori: Engelsk, Storbritannien, Undervisning STX / HF   |   Skrevet af Anders Stubkjær   |   5 kommentarer »
2
Apr '13

King Lear

På en slentretur i Ålborg i marts 2013 opdagede jeg til min store glæde, at ’Aalborg University Shakespeare Company’ igen har en produktion på plakaten, nemlig William Shakespeares ‘King Lear’.

Jeg så plakaten klistret på væggen på Medborgerhuset.

I 1993 i min studietid på Aalborg Universitet tog jeg initiativ til kompagniet og satte det i værk sammen med Andrew Miller, Bill Davey og Andrew Bennett.

Hensigten med at lave kompagniet var dels, at studerende / undervisere på Universitetet kunne få chancen for at opføre William Shakespeares værker på originalsproget, og dels at bidrage til det sociale liv på Universitetet.

Jeg kan huske, at da vi søgte om økonomiske midler til den første produktion udløste det en del løftede øjenbryn. Det der med Shakespeare-teater – og så på engelsk, ja, det havde man vist ikke gjort før i Ålborg.

Det er fantastisk at opleve at Aalborg University Shakespeare Company faktisk er nået til sit 20 års jubilæum.

 

Jeg er taknemmelig for at se hvordan ideen og initiativet er båret videre af så mange mennesker, der lige som os, forhåbentligt har haft det sjovt og fundet ud af at William Shakespeares teaterstykker faktisk er til at forstå – og ofte en stor oplevelse at arbejde med.

5 kommentarer til “Aalborg University Shakespeare Company – still going strong”

 1. Martin Kær
  17/04/2013 kl. 23:29

  Hej Anders

  Jeg hedder Martin Kær og er én af de glade Shakespeare medlemmer. Jeg vil bare sige mange tak for at I oprettede vores glade lille teatertrup, hvor vi kan få lov til at beskæftige os med diverse værker af ‘The Bard of Avon’ til vores, og forhåbentlig også publikums, store begejstning. Det er også rigtig dejligt at hører at du stadigvæk synes om kompagniet, på trods af at der er gået 20 år siden den blev grundlagt og at der har været flere generationsskift.
  “We few, we happy few, we band of brothers.”

  Hilsen Martin

 2. Maria Mortensen
  18/04/2013 kl. 08:06

  Hej Anders
  Som én af de efterhånden ‘gamle’ fra Shakespeare Company, der dog ikke længere er med, kan jeg fortælle, at det lever i bedste velgående, og at vi har haft en fest med at lege med Shakespeare gennem mange år. Det har haft sine hårde tider, hvor folk har kæmpet for at få det til at køre rundt men på grund af den store opbakning og kærlighed til kompagniet, kører det stadig. Det har absolut også storhedstider med geniale opsætninger, der både begejstrer spillere og publikum.

  Derudover er kompagniet blevet et vidunderligt netværk af folk, der nyder at lave teater og hygge med hinanden. It’s the place to be!

  Jeg kan kun sige, at der i hvert fald er mange, der er ekstremt glade for, at I skabte kompagniet.

 3. Anders Stubkjær
  18/04/2013 kl. 18:21

  Hej,
  Tusind tak for din kommentar. Det er jeg virkelig glad for at høre. Det er utroligt dejligt at høre hvordan den ide har været en kilde til glæde for så mange.
  Mvh
  Anders

 4. Anders Stubkjær
  18/04/2013 kl. 18:29

  Indeed, we band of brothers!

  Mange tak, Martin!

  Mvh
  Anders

Skriv en kommentar

Om denne blog

Anders

Navn: Anders Stubkjær
Alder: 46 år
Uddannelse: Cand. mag. i Engelsk, Internationale og Mellemøststudier fra Aalborg Universitet. Master of Arts i International Studies, University of Sheffield.
Arbejde: Lektor i engelsk og samfundsfag på Sønderborg Statsskole (STX og HF). Ansvarlig for skolens eksterne kommunikation.


Seneste videoer

Om i-bogen 'New York City - Stories, Structures, Society'
Aalborg University Shakespeare Company - teaser

Vis alle videoer

Kategorier