Sociale medier kan integreres i samfundsfagsundervisningen. Jeg fortæller i denne min første podcast om hvordan jeg har integreret brugen af weblogs i et forløb om demokrati i en samfundsfagsklasse på gymnasiet (B-niveau). Det tager kun fire minutter:
Hvordan kan du bruge weblogs i samfundsfag?
Du er meget velkommen til at skrive dine kommentarer til indholdet af podcasten, og gerne dele dine erfaringer med sociale medier i samfundsfag.
Hej Anders – interessant at høre om dit eksempel om at inddrage weblogs i samfundsfag. Det lyder som om, at det har været et sjovt og varieret forløb for dine elever, hvor du får kombineret det faglige stof med en indføring i hvad weblogs er 🙂 Jeg kunne være interesseret i at høre mere om, hvad eleverne syntes om forløbet?
Jeg kender et andet eksempel fra samfundsfag på en social- og sundhedsskole, som jeg kort har beskrevet her: http://bit.ly/fsL2EJ. Her er en blog også omdrejningspunktet for elevernes besvarelser af nogle problemstillinger i forhold til ældre borgere og servicelovens paragraffer. Det interessante var bl.a. at underviseren fik rekrutteret nogle eksterne praksisfolk (via Facebook) til at kommentere på elevernes besvarelser på bloggen, som gav det hele mere liv og autencititet for eleverne 🙂
Mvh. Kirsten
NB: Du kender sikkert allerede sitet, men hvis ikke, så stødte jeg på et omfangsrigt site med åbne læringsressourcer til samfundsfag, som Claus Bangsholm har lavet: http://samfundsfag.com