Danmark og Arktis – nyt digitalt undervisningsmateriale

Danmark og Arktis – nyt digitalt undervisningsmateriale 335 202 Anders Stubkjær.com

Omsider! Efter en del benarbejde har jeg nu produceret et undervisningsforløb til samfundsfag på A-niveau (STX) om Danmarks relationer til Arktis.

Det bliver udgivet på Gyldendals digitale samfundsfagsportal. Portalen bliver, så vidt jeg er orienteret, lanceret i august 2017.

Forløbet introducerer nogle af de centrale aktører og problematikker, der vedrører Danmark og Arktis, hvor noget af det væsentligste er relationen til Grønland og Rigsfællesskabet.

Der er links til tekstbogsmaterialer, der introducerer  international politik teorier, og jeg har lavet opgaver, der lægger op til at anvende teorierne på stoffet.

Lidt afhængigt af situationen, så er der i forløbet materiale til et sted mellem 12 og 16 moduler af 90 minutter.

Jeg blev sporet ind på Arktis, da jeg ved lidt af et tilfælde faldt over en af Martin Breums bøger om regionen på biblioteket.

Jeg er stadig forbløffet over hvor stor betydning Grønland og Arktis har for Kongeriget Danmark – og hvor relativt sjældent vi faktisk taler om de emner herhjemme. Og det er et emne, der bliver ved med at være interessant og i forandring. Forløbet er lavet i samarbejde med Martin Breum.

Første møde på Gyldendal i 2015

Første møde på Gyldendal i 2015

1 kommentar
  • Super! Hvor er det stort, at du har fået det færdigt så hurtigt og med så stor ildhu! behovet for opdaterede undervisningsmaterialer om den arktiske udvikling er hastigt voksende og på nogle områder ganske akut. På Christiansborg vil de f.x om få måneder vedtage et nyt femåret forsvarsforlig – og de færreste aner noget om Arktis. I Grønland raser en magtkamp om topposten i det ledende regeringsparti; det handler om forholdet til Danmark – men i Danmark er der knap nogen, der ænser det. Hvis Grønland løsriver sig, reduceres kongeriget med 98 procent af sit territorium, men vi forholder os knap til materien. Godt gået, Anders – og tak for fint samarbejde.