Et marked i Sønderborg?

Et marked i Sønderborg? 2248 4000 Anders Stubkjær.com

Jeg oplevede Londons Borough Market i januar 2012. Igen blev jeg enormt imponeret over de forskellige typer fødevarer, som man kunne gå rundt og se på og købe. Der var også caféer og små spisesteder, hvor man kunne hvilke fødderne efter at have gået rundt og kigget.

I hele Sønderborg kommune må der med havet omkring og al landbrugsjorden være utallige producenter af fine fødevarer af alle mulige forskellige slags; kød, fisk, grøntsager, mel, frugt, m.m.

Kan det mon lade sig gøre at lave et ’madmarked’ i Sønderborg, hvor producenter af fødevarer fra området kommer og sælger deres ting?

Det kunne f.eks. være den første lørdag eftermiddag i hver måned – måske hyppigere i sommerperioden, måske en fast månedlig begivenhed året rundt uanset vejr og vind.

Et marked med mad, frugt og grønt, burde også kunne være en ting til, der kunne være med til at lokke både danske og udenlandske turister til byen. De markeder, der har gjort størst indtryk på mig har været markeder, hvor der er stemningsfulde

Frokost på London Borough Market

Frokost på London Borough Market

En mulighed er at placere et marked på Rådhustovet i Sønderborg. Det ville skabe ekstra liv i byen, der ofte er ganske mennesketom i sekundet forretningerne lukker. En anden er en placering ved vandet. Det kan også være at der findes en helt tredje placering.

Hvad vil det kræve?

For det første vil det, så vidt jeg kan se, kræve en politisk interesse i projektet og en villighed til at komme med forslag til hvordan rammerne for et marked kunne skabes. Ford det andet vil det logisk nok kræve, at fødevareproducenterne i området kunne se en idé i projektet og er villig til at stille op.

Mon folk i Sønderborg får lyst til at komme til marked?

 

3 kommentarer
 • Hej
  Er slet ingen tvivl om at markedet faldt i god jord.
  Har selv været der næsten hver dag og hvor har smilene været store hos de besøgende så vel som hos sælgerne.
  Kunne være dejligt med en skøn blanding af det lokale såvel som det lidt mere eksotiske.
  Vil selv blive en trofast gæst.
  Mvh
  Birthe

  • Anders Stubkjær juni 25, 2012 at 9:16 am

   Hej Birthe,
   Tak for din kommentar. Formoder du mener det internationale marked her i juni 2012. Ja, det var flot. Det kunne være en oplevelse, hvis det blev en permanent ting, f.eks. en gang, eller to om måneden. Jeg har hørt at der for flere år siden har været et marked på parkeringspladse nved Maria-kirken.
   Mvh
   Anders

 • Kære Anders,
  Farmers’ Market i Sønderborg? Det kan være en opfyldte drøm. Man kan invitere farmers fra hele Sønderjylland. Der er så mange økologiske råvare produceret her lokalt og det er så synd vi ikke har Farmers’ Market eller heller ikke noget julemarked i Sønderborg.
  Faktisk er der også “food-cluster” i Sønderjylland og man kunne lave en slags fælles projekt med kommunen og producenter. Der er masser af plads i Sønderborg, fra rådhustorvet gennem hele perlegade, øv, det kunne være helt fantastisk. Man kan lave et marked i hvert sæson med al de lækker råvare og inspirationer fra restauranter som kunne deltage og lave “street food” konceptet. Det er godt for byen, for erhverv og for lokal samfundet.

  Mvh,
  Nino