Forældreansvarslov: Ligestillingsdebat fjerner fokus fra barnets tarv

Forældreansvarslov: Ligestillingsdebat fjerner fokus fra barnets tarv 150 150 Anders Stubkjær.com

Forældreansvarsloven formår ikke at beskytte børn i forbindelse med konfliktfyldte skilsmisser. Det er forkert at bruge begrebet ligestilling i diskussionen om skilsmissebørnene. Ligestilling drejer debatten hen mod forældres rettigheder og væk fra fokus på hvad der er bedst for barnet.

Det er de centrale punkter i artiklen ’Børnenes trivsel har intet med ligestilling at gøre’, hvor psykolog og forfatter Helene Flendt bliver interviewet. Når forældre søger en udtalt grad af ligestilling, altså rettigheder, handler det om forældrenes ret, mere end hvad der egentlig vil være godt for barnet.

I artiklen repeterer Flendt, at et enigt Folketing vedtog loven, at Foreningen Far glædede sig og at Dansk Kvindesamfund var skeptiske overfor loven.

Der er ikke så meget nyt i artiklen. Det vigtigste er vel at notere, at der er endnu en stemme, der udtaler sin bekymring og skepsis over Forældreansvarsloven.

For mig var det nye i artiklen, at Red Barnet faktisk også har udtalt sig imod loven. Argumentet er, at man ikke, og slet ikke via lovgivning, kan tvinge forældre til at arbejde sammen.

Det burde jo være indlysende.

Det tragiske er, at Forældreansvarsloven åbner for et utal af konflikter mellem forældre. Mange af disse konflikter kan ultimativt kun afgøres i en retssal.

Det er særdeles krævende og opslidende for alle parter, som er involveret i disse retssager, forældre såvel som børn. Flere har måske stiftet familie igen, og de sammenbragte familier kan i høj grad også risikere at blive presset af disse tragiske sager.

Hvad skal der mon til, for at Folketinget lytter til kritikken af loven?

3 kommentarer
 • Jeg synes ikke, at politikkerne har den faglige viden til en så alvorlig sag for de familier, der sidder i klemme, og som kæmper en kamp for sit barn. Konfliktfyldte sager over en årrække, det kan man ikke byde hverken barnet eller moderen. Hvad med barnets trivsel og udvikling de skal have fred og ro i barndommen..
  Politikkerne er for langsomme til at reagere, børnene er taber og barnet kender ham ikke, men alligevel dømmes der fælles myndighed, når biofaren kommer på banen uanset hvor lang tid der er gået siden barnets fødsel.
  Det er traumatisk for et barn via en myndighed skal overbringes til en biofar der aldrig har haft noget familieforhold til barnet overhovedet… kun chikane og hævn.
  Der er så mange lignende sager, som burdes stoppes indtil de får lavet loven om, så en biofar ikke bare kan blande sig i noget han har sagt nej til engang for længe siden.
  Loven er fin til familier som har haft et familieforhod og børnene ved hvem mor og far er… de kan selv finde ud af det og ellers må man få tingene til at kører, ikke?
  Det er nu engang mor der er gravid.
  Det er nu engang mor der føder.
  Det er nu engang mor der ammer.
  Det er nu engang mors krop, der bruges til denne vidunderlige ting at få børnene bragt til verden.
  Der kan aldrig blive ligestilling…det har naturen selv sørget for…
  En mor er og bliver en mor til sit barn og hendes følelser bliver voldsomme hvis hun skal kæmpe imod uretfærdighed.
  Lyt nu til alle de fagfolk som har den rette uddannelse f.eks advokater, psykologer, psykiater, læger, politiet m.m.
  De kæmper for mange af disse ulykkelige familier der sidder i klemme i den forældreansvarslov.
  Lav den om NU…

  • Anders Stubkjær oktober 7, 2011 at 1:56 pm

   Tak for din kommentar.

   Jeg er enig i at delt forældremyndighed er en problematisk ting. Det er ofte de mest komplicerede sager, hvor relationerne mellem forældre er dårligst, at det vil være til størst ulykke for barnet, at der kommer delt forældremyndighed.

   Jeg vil (som mand) måske nok tænke i retning af at det i særligt de grelle sager skal være beskyttelse af barnet og den forælder, der har tættest tilknytning til barnet.

   Men ja: Jeg håber også at politikerne lytter til de folk, der har oplevet hvordan loven fungerer i praksis!

   Mvh
   Anders

 • Hej Anders

  barnets tarv;-((Min søn har bl været udsat for vold mm fra faren og vil ikke hjem til ham.så derfor har vi nu været i retten ca 12 gange sidst 4 gange på 5 uger der ligger Læge-skole-psykolog-skadestue udtagelser som taler for at det vil være skadeligt for ham…………..Men han skal bare ha samvær ;-(((Det er jo farens krav;-((hvor er barnets tarv jeg spørg bare…………. drenge er 10år og har fortalt han ikke vil ha samvær