Foredrag

“Sociale medier i undervisningen” – foredrag sammen med Abelone Glahn
Hvordan kan de sociale webtjenester (blogs, wikipedia, Facebook, Linked-In, etc.), som unge kender til i dag, inddrages i undervisningen?

Abelone Glahn præsenterer og diskuterer de sociale medier (blogs, wiki, twitter, Facebook,etc. ), som vi finder på internettet og hvordan dels de unge, og dels de 30+ årige forholder sig til samme tjenester. Abelone kommer desuden med bud på hvilken retning udviklingen går.

Jeg tager afsæt i Abelones oplæg og diskuterer hvilke praktiske og pædagogiske udfordringer og gevinster der kan være ved at inddrage disse tjenester i undervisningen. Derudover fortæller jeg kort om praktiske erfaringer, som jeg selv har gjort mig i engelsk og samfundsfag.

Foredraget er afholdt første gang i Odense på Uddannelsesforum i november 2009

Som optakt til vores indlæg på konferencen, skrev vi sammen artiklen: Gymnasielærere bør tage kørekort i sociale medier ­– ellers kan de ikke lære at anvende de sociale medier kritisk (Gymnasieskolen, blad-nr.:18/2009)

På vores respektive weblogs kan du også læse kommentarer i relation til foredraget – Abelone Glahns indlæg og kommentarer, Anders Stubkjærs indlæg og kommentarer.

Er du interesseret i at høre mere om foredraget, og om det kan bruges på f.eks. din uddannelsesinstitution, er du velkommen til at kontakte Anders på mailandressen: mail at andersstubkjaer dot com.