Hvordan skal en stedfar håndtere relation til børnenes far?

Hvordan skal en stedfar håndtere relation til børnenes far? 150 150 Anders Stubkjær.com

Hvordan fungerer din kærestes relation til børnenes far? Kører alle aftaler som de skal og bliver problematikker om børnene klaret uden de store problemer? Så tyder det på et relativt problemfrit samarbejde mellem din kæreste og hendes ex.

Er der ingen samværsaftale og et utal af skænderier om børnene, som f.eks. afhentningstid, hvem skal betale for hvad, og alt muligt andet? Så tyder meget på at fremtiden for jer kan blive besværlig.

En god tommelfingerregel er at huske på, at det er din kæreste, der har børn med sin eks – ikke dig! Særligt i begyndelsen af jeres forhold bør du blande dig fuldstændigt uden om deres relation. Du kan f.eks. nøjes med at se på hvordan relationen fungerer.

Omtalt altid børnenes far respektfuldt, eller i det mindste neutralt. Undgå for enhver pris at svare på et spørgsmål, som fx: “Er far ikke dum. Han sagde…” Der er en risiko for, at den type udsagn kan blive brugt mod dig på et senere tidspunkt.

Skal jeg være venner med ex’en?
Der er fuldstændig op til dig i hvor høj grad du ønske at omgås eks’en. En mulighed er, at holde sig til ‘venlighed, men ikke venskab’. I skal ikke være pals blot fordi du nu er kæreste med hans eks.

Det må være utroligt svært, at ens børn skal vokse op med en anden mand, altså dig. Det mener jeg, at man som stedfar må være bevidst om. Derfor tror jeg, at det er vigtigt at være imødekommende over for eks’en, hvis han på et tidspunkt ønsker at lære dig at kende og måske ønsker at se hvordan I bor.