Hvornår skal du møde dine kommende stedbørn?

Hvornår skal du møde dine kommende stedbørn? 150 150 Anders Stubkjær.com

Som kommende stedfar, eller stedmor, er et af de store spørgsmål hvornår du skal møde din kærestes børn for første gang. Det handler om hvornår du er klar, men også om hvornår børnene er klar!

Mit bud er, at der ideelt set bør gå et par måneder før du møder børnene. Du og din kæreste bør tage tid til at lære hinanden at kende, og finde ud af om jeres forhold er bæredygtigt.  

Hvis jeres forhold bygger på uforpligtende hygge af en mere fysisk karakter hver fjortende dag, så drop enhver tanke om at møde børnene, og sig pænt nej tak, hvis du får tilbuddet!  

Hvis forholdet fungerer godt og du er indstillet på at tage det næste skridt, så begynd at tale sammen om hvordan I sammen kan skabe et godt første møde. Din kæreste bør også have tid til at forberede børnene.  

Verden er ikke altid ideel. Flere ender med at møde børnene efter kort tid. Det skal nok gå, men jeg tror ikke det altid er optimalt.

For det første er det en fordel for jer at have tid til at være nyforelskede og bare nyde hinanden uden videre forpligtelser i en periode. Hverdagens alvor skal tidsnok melde sig.

For det andet påvirker det børnene når mor / far får ny kæreste. Hvis du er kommet for at blive skal det nok gå. Går I fra hinanden efter f.eks. tre måneder risikerer I at de følelsesmæssigt står med håret i postkassen. 

Hvad mener du? Hvordan ser du på det?

2 kommentarer
  • 1. Møde hvodan tackler man en 17. Årig der umiddelbart ikke har lyst ril at møde den ny kæreste efter 9 mdr?

    • Anders Stubkjær maj 9, 2012 at 1:37 pm

      Dette er blot nogle enkle ideer: Det er vel på den ene side et spørgsmål om at respektere barnet / den unge ved f.eks. at prøve at finde ud af grunden til modviljen og prøve at forholde sig til den. Grunden kunne være alt fra f.eks. usikkerhed til sorg over skilsmisse til egoisme.
      På den anden side må det også være rimeligt at signalere til barnet at du ikke skal tvinges til at møde vedkommende, men det er en jeg elsker og det vil glæde mig hvis du ville – men jeg ser altså ham / hende. Er ungen 17, kan det være der ikke er så lang tid til 18 og hvis den unge er ved at flyve fra reden, så ville jeg måske også overveje tidsfaktoren.