Løs konflikter i den sammenbragte familie

Løs konflikter i den sammenbragte familie 100 135 Anders Stubkjær.com

En sammenbragt familie / stedfamilie er ofte et konfliktfyldt område. Tag to mennesker samt et barn fra et tidligere forhold, og få dem til at leve sammen som en familie. Det giver udfordringer, der nemt kan blive til forskellige typer af konflikter.

Nethe Plenge har begået bogen ‘Hånd om konflikten – fra sammenstød til løsning’, som jeg faldt over forleden. Som stedfar og som del af en sammenbragt familie / stedfamilie synes jeg, at er bogen interessant.

Du får i let sprog serveret en forklaring på hvad en konflikt er, du får praktiske ideer til hvordan du håndterer konflikterne når du står i dem, og ideer til hvordan du øver dig i at undgå dem.

Mens jeg læste den, var min tanke flere gange ‘det vidste jeg jo godt’, men alligevel er der mange små fif og ideer, der er virkelig gode at få repeteret.

Særligt til de sammenbragte familier, stedforældre og andre interesserede: Læs bogen inden den næste konflikt!

Endnu bedre kan du forslå din partner, at I læser den sammen, og I derigennem bliver (lidt) bedre til at håndtere konflikter. Der er såkaldte værktøjer, som du kan arbejde videre med på forlaget hjemmeside (scroll lidt ned på siden).

Bogen er udgivet af Børsen Mikro, en del af Børsens Forlag, der fokuserer på at skrive bøger til bl.a. freelancere og mikrovirksomheder. Det betyder, at den er relativt kort (131 sider), overskueligt format, letlæselig og meget praksisorienterede.