Om Anders Stubkjær

Lektor i Engelsk og Samfundsfag og kommunikationsmedarbejder på Sønderborg Statsskole (alment gymnasium og HF).

Cand. mag. i Engelsk, Internationale og Mellemøststudier fra Aalborg Universitet og Master of Arts i International Studies, University of Sheffield

Kontakt: mail @ andersstubkjaer . com / +45 30 29 75 45

Kongeriget Danmark og Arktis

Arktis har en stor betydning for Danmark. Derfor vil jeg gerne være med til at sætte Arktis på skoleskemaet.

I samspil med Martin Breum har jeg i 2018 lavet et undervisningsforløb om Danmark og Arktis til samfundsfag (stx). Forløbet er tilgængeligt her på hjemmesiden i en ‘work-in-progress’ udgave.

Til dokumentarserien, ’Rigsfællesskabets Historie’, har jeg været med til at lave undervisningsmateriale til delen om samfundsfag. Norden i Skolen har udgivet en version af materialet til folkeskolen.

Jeg arbejder lige nu på et mere detaljeret undervisningsmateriale om Danmark og Arktis til samfundsfag.

Sarajevo og Bosnien

Jeg skriver artikler om Bosnien-Hercegovina og landets hovedstad, Sarajevo. De fleste af disse artikler skriver jeg sammen med Meho Selman, der er bosnisk-dansk. Vores fokus er primært den politiske udvikling i Bosnien og landets position i internationale relationer.

Sarajevo har med dens moskeer, synagoger og mange kirker en tydelig religiøs dimension. Byen bliver sågar beskrevet som ’Europas Jerusalem’  af og til. Det synes jeg er spændende og det er også noget, jeg skriver om.

Min interesse for Bosnien-Hercegovina og Sarajevo stammer fra begyndelsen af 1990’erne. Lige som alle andre oplevede jeg krigens rædsler på fjernsynet og flygtningestrømmene, der blandt andet bragte folk til Danmark.

Ved et tilfælde fik jeg mulighed for at komme på studietur til Sarajevo i 2017. Det blev begyndelsen på en fornyet interesse. Jeg har indtil nu besøgt landet fire gange, blandt andet på studietur med gymnasieelever.

Jeg håber, at det snart bliver muligt at rejse dertil igen, når Covid-19 situation stabiliserer sig.

Digital dannelse og digital kommunikation

Jeg har tidligere skrevet posts om om digital dannelse, set fra en gymnasielærers perspektiv.

Sammenbragte familier

Jeg har også blogget og skrevet artikler om forskellige aspekter af sammenbragte familier og stedfar-rollen. Det er ikke et emne jeg i dag bruger så meget tid på. Du kan læse mere her: http://andersstubkjaer.com/sammenbragte-familier/