Skal stedfar / stedmor opdrage?

Skal stedfar / stedmor opdrage? 150 150 Anders Stubkjær.com

Når du lige har mødt din kæreste, så er det ikke din opgave at opdrage endnu. Lær dine stedbørn at kende, og vær sikker på, at de er trygge ved at være sammen med dig før du så meget som begynder at tænke i retning af opdragelse.

Som stedfar / stedmor er det vigtigt at du er dig selv, at du er nærværende og at du også bruger tid på børnene. Når du kommer på besøg kan du f.eks. bruge den første halve time på at lege med dem. Så får de opmærksomhed og et konkret bevis for at du er interesseret i dem også.  

En ide er, at du kan finde på ting, der interesserer børnene, som du kan lave med dem, fx fodbold, brætspil, eller computerspil. Så er du sammen med børnene på deres præmisser. I begyndelsen er det nok en ide at din kæreste også er med, så børnene ikke bliver usikre, men gradvist kan du lave noget alene med børnene. 

Du er måske den første kæreste efter bruddet med barnets far / mor, så din kæreste har næppe den færdige opskrift på hvordan det skal gøres i forhold til børnene. Men tal om det sammen og forsøg dig / jer frem.

En mulighed er, at du ganske enkelt holder lav profil. Du har lige mødt børnenes mor, så er du stadig ‘kun’ kæreste. Set fra børnenes side er du en slags gæst. Du dukker op fra tid til anden, og så forsvinder du igen.

Mor / far er den konstante faktor, og derfor er det stadig hende der bestemmer. Det vil forvirre dem, hvis du begynder at blande dig. Det kan også skabe unødig ufred mellem dig og børnene. 

Børnene skal naturligvis opføre sig ordentligt overfor dig, og er de urimelige, så sig det til din kæreste. Forklar hende hvad du oplever i situationen, og spørg, hvordan I sammen løser problemet, men lad det være hendes opgave at uddele skideballer i første omgang.

Holder forholdet, skal du nok få dine udfordringer…