The 4-hour Workweek af Timothy Ferriss (anmeldelse)

The 4-hour Workweek af Timothy Ferriss (anmeldelse) 331 500 Anders Stubkjær.com

Opret en virksomhed. Få den til at køre og generere økonomisk overskud. Sørg for at organisere virksomheden, så din tilstedeværelse er krævet så lidt som overhovedet muligt.

Dette kan f.eks. gøres ved at uddelegere arbejdet til ‘virtuelle assistenter’ i bl.a. Indien.

Finten er, at din virksomhed hurtigt får økonomiske overskud, og at du i realiteten kan udføre dit arbejde et hvilket som helst sted på kloden. Det giver dig frihed til at gøre hvad du vil og til at se verdenen.

Du bliver både inspireret, og får et godt grin af at læse Ferriss’ bog. Der er dog også aspekter af den, der virker lidt vel smarte.

De fleste arbejder meget. Har man familie, så er der ofte mange praktiske opgaver hjemme. Ferriss argumenterer også for at outsource alle de opgaver, der kan sendes ud af huset.

Det kan være svært og måske dyrt at implementere, men den er ikke en umulig tanke. På længere sigt giver det mening at fokusere på det du er bedst til, både i forhold til dig selv, din familie og dit arbejde.

‘Hvad begejstrer dig?’
Timothy Ferriss stiller mere end ét sted spørgsmålet: “Hvad begejstrer dig?” Ikke hvad du mener du bør lave, hvad din chef siger du skal, eller konen siger du skal, men hvad begejstrer dig at lave? Dét spørgsmål tror jeg alle har gavn af at overveje fra tid til anden.

Er du produktiv, eller bare aktiv?
Er du en arbejdshest, der bare kan knokle derudaf på jobbet? I forlængelse af spørgsmålet om hvad der begejstrer dig, spørger Timothy Ferriss om du er aktiv – altså, at du render rundt og laver en masse, men der er hverken rigtig hoved, eller hale på det. Du mangler et dybere formål. Alternativet er, at du er produktiv, altså, at du ved præcist hvad du vil bruge din tid på og hvorfor – og derfor arbejder bevidst med opgaver, der giver mening.

Tænk over tilværelsen
En af bogens kvaliteter er, at den udfordrer dig til at tænke en ekstra gang over hvad du bruger din tilværelse på. Ferriss påstand om at man ‘bare’ lige opretter en virksomhed, uddelegerer arbejdet og så rejser jorden rundt er måske en anelse kæk.

Ferriss virker som en ener, der kan gøre det, men der vil måske være mange, der vil have en anelse sværere ved det. Jeg er dog enig i hans pointe om at uanset ens baggrund, så er drømmen om eksempelvis at rejse og se verdenen ikke umulig. Men nogle gange kræver det, at vi forandrer vores måde at tænke på og handler – og det kan være en udfordring.