Indlæg i kategorien ‘Videreuddannelse’

Ledelse af team, studieretninger og projekter

Kategori: Undervisning STX / HF, Videreuddannelse   |   Skrevet af Anders Stubkjær   |   Ingen kommentarer »
31
Jan '18

I efteråret 2017 er jeg så heldig at få mulighed for at deltage i kursuset ’Ledelse af team, studieretninger og projekter’. Det er udbudt af Danske Gymnasier og fokuserer på de udfordringer gymnasieverdenen står overfor. De tre ting, der har inspireret mig mest fra kurset er:

– At få en mere nuanceret forståelse af kunsten at kommunikere i en organisation
– At tænke ’strategi’
– At blive mindet om vigtigheden af at stoppe op, reflektere og stille de kritiske spørgsmål, særligt i relation til projektledelse

Når du kommer hjem fra kursus er du altid fuld af gode ideer og nye indtryk. Alle, inklusiv mig selv, bliver ofte ramt af hverdagen og ender alt for hurtigt med at glemme de nye ideer og ryge tilbage på autopilot.

I et forsøg på at undgå autopiloten forsøger jeg her at skitsere nogle af de mest interessante ideer, jeg blev præsenteret for og reflektere over hvordan de rent faktisk kan bruges i hverdagen. Det er hurtigt nedskrevne tanker og ideer – et ufærdigt work-in-progress – og altså ikke et gennemkomponeret essay.

Her er de syv ting, jeg berører:

 – Ledelse af 2. orden
 – ’At lede op ad’
 – Roller og positionering
 – Domæneteori – det personlige domæne, produktionens domæne og refleksionens domæne
 – Jungs typepsykologi – og test
 – Rammer og balance mellem drift og udvikling
 – Autopoiese og forskellighed i kommunikation

Læs hele indlægget »

Indtryk af ‘The American South’

Kategori: Engelsk, Undervisning STX / HF, USA, Videreuddannelse   |   Skrevet af Anders Stubkjær   |   Ingen kommentarer »
19
Jun '15

The American SouthJeg er simpelt hen lige bestået online kurset: ’The American South: Its Stories, Music, and Art by The University of North Carolina at Chapel Hill on Coursera’ og med et score på 93.3%. 

Jeg har valgt det, fordi jeg er interesseret i emnet og gerne vil udarbejde et undervisningsforløb i engelsk (STX-A) til en klasse, der også har musik som studieretningsfag. Dilemmaet var, at jeg savnede baggrundsviden.

Kurset handler om Sydstaternes kulturliv og den mundtlige fortælling, der er central i Syden med bl.a. litteratur og blues- og countrymusikken. 

Det tematiske omdrejningspunkt i kurset er emner som race, klasse og køn. Et andet tema, der ofte dukker op er spændingsforholdet i samfundet mellem ’the secular’, der er personificeret ved sangeren og ’the sacred’ med prædikanten.

Online-kurset er bygget op over adskillige videoer og en quiz ved afslutningen af hvert af seks hovedområder. Videoerne er meget enkelt bygget op med en professor, der sidder ved sit skrivebord og fortæller – og så er der suppleret med forskellige filmklip og billeder.

Jeg må tilstå, at jeg var lidt skeptisk for konceptet med onlinekurset, men jeg var imponeret over hvor pædagogiske og præcise forelæsningerne var og i hvor høj grad det bar præg af at det var en ekspert, der udtalte sig.

Som underviser er det en fantastisk måde, at få ny inspiration. Det fikse ved et Coursera-online kursus er, at der udbydes et væld af interessante emner, der sjældent findes herhjemme. Det er en meget let måde, at få en introduktion til et nyt emne. For mit eget vedkommende har jeg lettest ved at huske ting, når jeg har skrevet om dem og det lægger kurset ikke op til, så den dimension manglede i dette tilfælde.

Næste skridt er at få lavet undervisningsforløbet.

Jeg kan kun anbefale, at kaste sig ud i Coursera kurser.

Hvis du er nysgerrig for at se et eksamensbevis, så klik her.  

 

 

 

Om denne blog

Anders

Navn: Anders Stubkjær
Alder: 46 år
Uddannelse: Cand. mag. i Engelsk, Internationale og Mellemøststudier fra Aalborg Universitet. Master of Arts i International Studies, University of Sheffield.
Arbejde: Lektor i engelsk og samfundsfag på Sønderborg Statsskole (STX og HF). Ansvarlig for skolens eksterne kommunikation.


Seneste videoer

Om i-bogen 'New York City - Stories, Structures, Society'
Aalborg University Shakespeare Company - teaser

Vis alle videoer

Kategorier