Artikel i Femina: ”Sådan går I fra at være kærester til at være familie”

Artikel i Femina: ”Sådan går I fra at være kærester til at være familie” 150 150 Anders Stubkjær.com

“Sådan går i fra at være kærester til at være familie”, er titlen på min seneste artikel, der i dag er kommet i Femina (nr. 53, s. 86-88, d. 29. december 2009). Artiklen handler faktisk om sammenbragte familier og virksomhedsfusioner. De to ting har mere til fælles end de fleste tror.

Mange af de praktiske udfordringer som virksomheder møder ved fusioner minder pudsigt nok om de udfordringer, som folk står overfor, når de skal lave en sammenbragt familie. Ved virksomhedsfusioner, bliver der tænkt og diskuteret meget hvad man vil, og hvordan det skal gøres før processen går i gang.

Det glemmer man af og til i de sammenbragte familier, men her kommer et par ideer.

Begynd samtalen
Min pointe med artiklen er, at en sammenbragt familie nogle gange kan være et andet ord for konflikt, og derfor er det afgørende, at du og din kæreste begynder en ”samtale” om hvad det er I ønsker af jeres liv – både når det kun handler om jer selv, men også når det handler om jeres liv sammen.

En måde at gøre dette på er ved at lade sig inspirere af virksomheders måde at sætte præcise ord på hvad det er gerne er man vil med fremtiden og ”familiefusionen” – både som individ, og som del af en sammenbragt familie.

Jo før man kommer i gang med denne samtale, desto bedre.

Forslag til tre samtaler
Hvordan gør man det så? Jeg kommer i artiklen med konkrete ideer tre samtaler:

– Dig selv og dine drømme
– Her er vi om 5-10 år
– Tid til handling – hvor skal vi bo?

Ideen er, at i hver i sær fortæller hinanden om jeres drømme for fremtiden, hvor I ser jer selv om 5-10 år, og til slut om hvordan I gerne vil bo, når I skal bo sammen. Der er flere detaljer i artiklen, og om det lige skal være tre, eller treogtyve samtaler, er helt op til jer selv.

Mit håb med artiklen er, at den giver et overblik over nogle af de traditionelle udfordringer en sammenbragt familie kommer til at stå overfor, og at den kan inspirere læsere – og deres kærester! – til en god snak om hvordan de ønsker, at netop deres sammenbragte familie skal blive.

Du er meget velkommen til at kommentere artiklen her på bloggen og / eller hvis du selv har bud på hvad der skal til for at skabe de bedst mulige forhold for en sammenbragt familie.