Om Anders Stubkjær

Jeg underviser unge på STX og HF i engelsk, samfundsfag og Kultur- og samfundsfag (KS) ved Sønderborg Statsskole.

Jeg varetager også kommunikationsopgaver for gymnasiet: Jeg laver content til sociale medier og hjemmeside, pressemeddelelser, strategi, kampagner, mm.

Af uddannelse er jeg cand.mag. i Engelsk, Internationale og Mellemøststudier fra Aalborg Universitet og Master of Arts i International Studies, University of Sheffield.


Om Anders Stubkjær

Jeg er cand.mag. i Engelsk, Internationale og Mellemøststudier fra Aalborg Universitet og Master of Arts i International Studies, University of Sheffield.

Jeg underviser unge i engelsk og samfundsfag som lektor ved Sønderborg Statsskole.

Jeg varetager også kommunikationsopgaver: Skaber content til sociale medier og hjemmeside, pressemeddelelser, kommunikations- og kanalstrategi, kampagner, mm.


Bosnien, Europa og det internationale samfund

Jeg debatterer den aktuelle politiske og samfundsmæssige udvikling i Bosnien, landets relation til resten af Balkan og til det øvrige internationale samfund.

Den næste rejse?

Jeg har indtil nu besøgt landet fire gange, blandt andet på studietur med gymnasieelever. Jeg håber, at jeg får mulighed for at rejse dertil igen, når Covid-19 situation stabiliserer sig.


Bosnien, Europa og det internationale samfund

Jeg debatterer den aktuelle politiske og samfundsmæssige udvikling i Bosnien og landets relationer til det internationale samfund.

Krigen, der udspillede sig fra 1992-1995, og dens konsekvenser er stadig en af de faktorer, der påvirker landets udvikling mest.

Sarajevo som ‘Europas Jerusalem’

På grund af mange moskeer, synagoger og forskellige kirker kalder turistbrochurerne byen ‘Europas Jerusalem’. Religion er en vigtig og spændende faktor i det bosniske samfund i dag.

Den næste rejse?

Jeg har siden 2017 besøgt landet fire gange, blandt andet på studietur med gymnasieelever. Jeg håber, at det bliver muligt at rejse dertil igen, når Covid-19 situation stabiliserer sig.

Kampen om Arktis – ny bog i 2022

Udviklingen i Arktis og Rigsfællesskabet har enorm betydning for Danmark. Jeg synes, at det er vigtigt at særligt unge inspireres til at lære mere om regionen for at kunne diskutere udviklingen og danne deres egne holdninger.

Det har været min motivation for at skrive bogen ‘Kampen om Arktis’ sammen med professor Peter Nedergaard. Det er en undervisningsbog til samfundsfag i gymnasiet, der udkommer på forlaget Systime i foråret 2022.

Indtil nu har jeg lavet undervisningsmaterialer om Arktis og Rigsfællesskabet, som du kan se her på hjemmesiden.