Om Anders Stubkjær

Jeg underviser unge på STX og HF i engelsk, samfundsfag og Kultur- og samfundsfag (KS) ved Sønderborg Statsskole.

Jeg varetager også kommunikationsopgaver for gymnasiet: Jeg laver content til sociale medier og hjemmeside, pressemeddelelser, strategi, kampagner, mm.

Af uddannelse er jeg cand.mag. i Engelsk, Internationale og Mellemøststudier fra Aalborg Universitet og Master of Arts i International Studies, University of Sheffield.

Ny bog: Kampen om Arktis

Grønland bliver i højere og højere grad vigtig for verdens stormagter og derfor også for Danmark. Rigsfællesskabet er under stigende pres.

Fordi isen smelter åbnes der op for nye skibsruter og aktiviteter i Arktis. De arktiske stater er opmærksomme på områdets stigende betydning, og verdens stormagter ønsker indflydelse i regionen.

Bogen introducerer læseren til de forandringer, der sker netop nu i den arktiske region og hvilken rolle Arktis spiller for Danmark.

’Kampen om Arktis’ rejser også spørgsmål om hvad det betyder for Rigsfællesskabet, hvordan Danmark vil håndtere udviklingen og stormagternes interesse, hvilken position Danmark har i international politik, og om det fredelige samfund vil fortsætte.

Kampen om Arktis er kan bruges til undervisning i samfundsfag i gymnasiet (A- og B-niveau) – men alle kan få glæde af at læse den.

Bogen er skrevet sammen med professor Peter Nedergaard. Den er udgivet som digital bog og i papirversion på Systime i juni 2022.

Bosnien, Europa og det internationale samfund

Jeg debatterer den aktuelle politiske og samfundsmæssige udvikling i Bosnien, landets relation til resten af Balkan og til det øvrige internationale samfund.

Jeg har indtil nu besøgt landet fire gange, blandt andet på studietur med gymnasieelever. Jeg håber, at jeg får mulighed for at rejse dertil igen, når Covid-19 situation stabiliserer sig.