Et marked i Sønderborg?

Et marked i Sønderborg? 2248 4000 Anders Stubkjær.com

Jeg oplevede Londons Borough Market i januar 2012. Igen blev jeg enormt imponeret over de forskellige typer fødevarer, som man kunne gå rundt og se på og købe. Der var også caféer og små spisesteder, hvor man kunne hvilke fødderne efter at have gået rundt og kigget.

I hele Sønderborg kommune må der med havet omkring og al landbrugsjorden være utallige producenter af fine fødevarer af alle mulige forskellige slags; kød, fisk, grøntsager, mel, frugt, m.m.

Kan det mon lade sig gøre at lave et ’madmarked’ i Sønderborg, hvor producenter af fødevarer fra området kommer og sælger deres ting?

Det kunne f.eks. være den første lørdag eftermiddag i hver måned – måske hyppigere i sommerperioden, måske en fast månedlig begivenhed året rundt uanset vejr og vind.

Et marked med mad, frugt og grønt, burde også kunne være en ting til, der kunne være med til at lokke både danske og udenlandske turister til byen. De markeder, der har gjort størst indtryk på mig har været markeder, hvor der er stemningsfulde

Frokost på London Borough Market

Frokost på London Borough Market

En mulighed er at placere et marked på Rådhustovet i Sønderborg. Det ville skabe ekstra liv i byen, der ofte er ganske mennesketom i sekundet forretningerne lukker. En anden er en placering ved vandet. Det kan også være at der findes en helt tredje placering.

Hvad vil det kræve?

For det første vil det, så vidt jeg kan se, kræve en politisk interesse i projektet og en villighed til at komme med forslag til hvordan rammerne for et marked kunne skabes. Ford det andet vil det logisk nok kræve, at fødevareproducenterne i området kunne se en idé i projektet og er villig til at stille op.

Mon folk i Sønderborg får lyst til at komme til marked?