Kampen om Arktis

Kampen om Arktis – NY BOG

Kampen om Arktis – NY BOG 640 360 Anders Stubkjær.com

Arktis er hot. Faktisk så hot at isen smelter. Klimaforandringerne betyder adgang til nye skibsruter og naturressourcer. Stormagter som USA, Rusland og Kina står på spring for at få så meget indflydelse på udviklingen i regionen som muligt. Grønland, Rigsfællesskabet og Danmark står midt i det hele og skal finde en strategi for hvad næste politiske skridt skal være.

Unge skal lære mere om Arktis

Det er vigtigt, at særligt unge i hele Rigsfællesskabet har forståelse af hvor stor betydning Rigsfællesskabet har i både Grønland, Færøerne og Danmark. De skal kunne deltage i debatten om Arktis. Derfor er det også vigtigt, at Danmark og Arktis bliver sat på skoleskemaet i højere grad end i dag.

Ny bog: ‘Kampen om Arktis’

Bogen ’Kampen om Arktis’ er netop udkommet på forlaget Systime (juni 2022). Professor Peter Nedergaard og jeg selv har skrevet den. Ønsket med bogen er netop at bidrage til, at relationen mellem Danmark og Arktis kommer højere op på dagsordenen i undervisningsverdenen.

I bogen rejser vi spørgsmål om hvad udviklingen i Arktis betyder for Rigsfællesskabet, hvordan Danmark vil håndtere udviklingen og stormagternes interesse, hvilken position Danmark har i international politik, og om det fredelige samfund vil fortsætte.

En introduktion til Danmark og Arktis

I bogen får du som læser en introduktion til

  • Hvad der er op og ned i den arktiske region
  • Hvordan klimaforandringerne påvirker Arktis
  • Rigsfællesskabets historie og opbygning
  • Stormagternes interesse i regionen
  • Danmarks relationer til Arktis

’Kampen om Arktis’ kan bruges til undervisning i gymnasiet på A- og B-niveau. Den er udgivet som digital bog og i papirversion.

Du kan købe bogen her: https://www.systime.dk/kampen-om-arktis

Bogen kan med fordel også læses af alle nysgerrige, der er på jagt efter en letlæst introduktion til Danmark og Arktis.