Kørekort i sociale medier

Kørekort i sociale medier 150 150 Anders Stubkjær.com

Et af de hotte emner i gymnasieverdenen er de sociale medier. Facebook, Twitter, weblogs, podcast, wikipedia, osv. De er populære hos eleverne, og flere lærere står med ønsket om at bruge de sociale medier i undervisningen. Men hvordan skal man gribe det an?

Abelone Glahn er journalist og ekspert i sociale medier og praksisfællesskaber. Hun har, blandt meget andet, skrevet bogen ‘Dit Virtuelle Håndtryk’, som var en af de ting, der gjorde mig interesseret i sociale medier og fik mig til at fordybe mig mere i emnet.

Sammen med Abelone har jeg i oktober 2009, dvs. netop nu,  skrevet en artikel i Gymnasieskolen (gymnasielærerforeningens blad), hvor vi siger, at gymnasielærere bør tage et kørekort i sociale medier.

Overvejer du som underviser nogensiden spørgsmål som f.eks. hvor meget skal jeg vide, før jeg kan begynde at bruge sociale medier? Hvordan kan sociale medier så inddrages i undervisningen?

Så prøv at læse vores artikel, der hedder ‘Gymnasielærere bør tage kørekort i sociale medier – ellers kan de ikke lære at anvende de sociale medier kritisk’. Der uddyber vi hvordan et kørekort kunne skrues sammen.

Onsdag d. 4. november 2009 holder vi sammen oplæg om emnet på Uddannelsesforum i Odense.