Modtager af bosnisk Taknemmelighedspris 2022

Modtager af bosnisk Taknemmelighedspris 2022 640 365 Anders Stubkjær.com

Jeg er meget stolt over, at det bosniske samfund i Odense har givet mig en Taknemmelighedspris. Jeg fik prisen overrakt ved en ceremoni på Nørregaards Teatret i Vollsmose lørdag d. 17. december. Meho Selman motiverede prisen med, at jeg med mine artikelskriverier formidler viden om politiske og kulturelle forhold i Bosnien til et dansk publikum.

Af emner, som jeg skriver om, fremhævede han mit fokus på Bosniens sikkerhedspolitiske udfordringer. De er på mange måder blevet endnu mere komplicerede efter Ukraine-krigens udbrud. Selman understregede også mit fokus på Srebrenica-folkemordet og dets efterspil, der stadig fylder meget i Bosnien.

Sidst, men bestemt ikke mindst, at vi også, trods Bosniens mange politiske udfordringer, er opmærksom på den positive og levende relation, der eksisterer mellem Danmark og Bosnien.

Jeg beskæftiger mig med Bosnien, fordi jeg ganske enkelt synes at det er er meningsfyldt og spændende. At jeg ligefrem får en pris for det, er jeg meget glad og virkelig taknemmelig for.