Spil lokalt, markedsfør globalt. En overoptimistisk strategi fra Chris Anderson

Spil lokalt, markedsfør globalt

Spil lokalt, markedsfør globalt 156 240 Anders Stubkjær.com

Spil lokalt, markedsfør globalt. Læg din musik på nettet, så folk kan downloade det gratis. Fildeling gør, at du alligevel ikke tjener noget videre. Scor kassen på billetindtægter fra koncerter og på merchandise. Teorien virker, ifølge Chris Anderson, for voldsomt store navne. Følger du derimod strategien som ukendt sangskriver og musiker (som yours truly), kan du være sikker på at du er ’free’, men til gengæld også økonomisk flad bagefter.

I sommerferien 2009 indspillede jeg mit første album og læste Chris Andersons bog ‘Free’, set ud fra en musikers perspektiv.

Alle ved, at det er en udfordring at tiltrække folk til koncerter når man ikke er / har et navn. Høje billetpriser er en absurd tanke. Merchandise er stort set ligegyldigt.

Indrømmet. Jeg er på jagt efter ideer til hvordan jeg med et begrænset budget og et arbejde, der skal passes, kan få min musik ud over rampen. Og hvordan gør man så det?

Spil lokalt, markedsfør globalt

Spil lokalt, markedsfør globalt? Teksterne til mine sange er engelske. En mulighed er at udbrede kendskabet til min musik via dels lokale koncerter, dels nettet sociale medier. En egentlig indtjening vil så primært være ved salg af cd’er til koncerter og sekundært ved salg på nettet. Eller skal jeg bare sige det hele er gratis?

Jeg har ikke løsningen endnu, men arbejder videre på sagen.

Kender du til interessante links, der diskuterer / handler om musikeres erfaringer med pr, så er jeg meget interesseret i at høre mere? Hvad synes du selv om Chris Andersons bog ’Free’?